Hond mee op vakantie

Neem je hond mee op vakantie en boek een vakantiehuis met omheinde tuin

Als jij je hond mee op vakantie gaat nemen, vergt dat een goede voorbereiding. Zeker voor een wandelvakantie met hond.

Vakantie met hond in eigen land of buitenland

Of je nu een huisdier vakantie in Nederland of het buitenland boekt, je hebt te maken met regels over het vervoer van honden. Als je een vakantie met hond boekt, heb je rekening te houden met deze regels.

Hond mee op vakantie en regels.

Tel daarbij op dat iedere hond geregistreerd moet zijn en je te maken hebt met verplichte inentingen. En niet onbelangrijk, je moet een leuk vakantiehuis vinden waar honden welkom zijn. Deze tips helpen je op weg naar een leuke vakantie met de hond. Een hond mee op vakantie nemen, is met een goede voorbereiding en een verblijf in een hondvriendelijk vakantiehuis goed te doen. In deze huizen zijn 2 honden welkom.

Hond mee op vakantie nemen binnen Nederland.

Een vakantie met hond in Nederland boeken, betekent genieten van strand of bos. Nederland is een perfect land als je de hond mee op vakantie wil nemen, want hier is alles goed verzorgd. Of je nu een particulier huisje aan zee wilt boeken in Zuid-Holland of een huisje met hond wilt huren in Drenthe, er zijn altijd mogelijkheden. Ook voor een vakantie met hond Nederland en verblijf in een bungalow op park met zwemvijver. Onze tip: Boek een honden bungalow op één van de bungalowparken van Landal GreenParks in Nederland. Het is een garantie voor veel en onbezorgd vakantieplezier.

Fietsvakantie Nederland met hond

Fietsen tijdens je vakantie is natuurlijk genieten maar wat doe je als de hond mee op vakantie gaat? Is het mogelijk een fietsvakantie met de hond te boeken? Jazeker wel! Als je een fietsvakantie met hond in Nederland wilt boeken, zijn er diverse opties. Eén daarvan is tijdens je vakantie met hond een hondenfietskar huren of een fiets met hondenfietskar. Dat kan bij de meeste fietsenwinkels. De meeste honden vinden het fijn om vanuit een fietskar de wereld te mogen aanschouwen. Ook zou je een huisje met omheinde tuin op een vakantiepark met hond kunnen huren en vanuit daar lange fietstochten kunnen maken. Test voor je vakantie met hond wel uit of jouw hond blij is om vervoerd te worden in een hondenfietskar.

Met de hond een vakantie buitenland boeken

Een vakantie met hond boeken in het buitenland vraagt een veel grotere voorbereiding dan een vakantie Nederland. Je hebt te maken met de regels die in het vakantieland in het buitenland gelden en met eventuele controles aan de grens. Als je een autovakantie met hond naar bijvoorbeeld Frankrijk, Duitsland of Luxemburg boekt, heb je ook nog te maken met noodzakelijke plas- en poeppauzes voor je huisdier. Je hond moet onderweg veel drinken en in de auto voldoende ruimte hebben zich te bewegen. Neem bij voorkeur zijn eigen hondenmand en honden kussen mee.

vriendengroep met hond in omheinde tuin

Wat is het leukste? Een vakantie met hond aan zee of in de bossen?

Als je de hond mee op vakantie naar zee neemt, weet je van tevoren dat je uitje een succes wordt. Maar voor een vakantie aan zee moet het weer wel meezitten en langer dan 7 dagen aan de kust verblijven kan saai worden. Om die redenen kan een honden vakantie in de bossen een betere keuze zijn. Zeker als je van wandelen houdt en je hond een puppy is die veel beweging nodig heeft. Een vakantie met hond in het bos, is altijd leuk. Hier vind je een overzicht van de mooiste bossen van Gelderland en hier leukste bossen Overijssel.

Waarom een vakantiehuis met omheinde tuin niet alleen voor de hond plezierig is.

Honden zijn handenbinders en hebben voortdurend aandacht nodig. Maar jij hebt tijdens je vakantie in de bossen of aan zee ook tijd voor jezelf nodig. Even een boek lezen, tv kijken, een spelletje doen met je eventuele medereizigers of helemaal niets doen. Een vakantiehuis met omheinde tuin huren, betekent dat je hond veilig is en geen overlast kan veroorzaken en tegelijkertijd dat jij wat tijd voor jezelf kunt pakken. Dan vind je in zo een tuin ook nog privacy en de voordelen van het huren van een huisje met omheinde tuin zijn benoemd.

honden spelen in omheinde tuin

Hoeveel honden zijn welkom in een vakantiehuis?

Het is helemaal afhankelijk van het vakantiehuis en de huiseigenaar hoeveel honden er toegelaten worden. Bij de meeste honden vakantiehuizen op deze site zijn 1 of 2 honden welkom. Bij een aantal particuliere huiseigenaren worden per huisje 3 of 4 honden toegelaten. Per huisje, chalet of bungalow staat aangegeven of je 1 hond mee op vakantie kunt meenemen of dat er meerdere honden zijn toegestaan.

Tip, huur een honden bungalow bij Landal GreenParks

De honden bungalows van Landal bieden baasje en hond comfort. De echte honden bungalows liggen vaak in de bossen of aan zee. Een huisje aan het water bij Landal GreenParks is ook mogelijk. De meeste honden bungalows in Nederland hebben een omheinde tuin + honden bench + honden douche. Omdat een aantal van deze luxe vakantiebungalows ook nog over een privé sauna beschikken, zijn het de perfecte accommodaties voor een vakantie of weekend weg met één of twee huisdieren. Er zijn een aantal bungalows aangepast voor mindervaliden.

Landal heeft ook duurzame vakantieparken

Duurzaamheid is een thema dat steeds vaker wordt geïntroduceerd in de vakantiebranche. Als je een vakantie met hond wilt boeken, kan dat ook op een duurzaam vakantiepark. Op duurzaam doe je zo, een website over duurzaamheid, vind je alles over duurzame vakantieadressen. Ook voor een duurzame vakantie met de hond.

Vakantie met hond én baby, kan dat wel

Veel jonge ouders vragen zich af of het houden van een hond en het zorgen voor een baby wel samen kan gaan. Dezelfde vraag wordt gesteld bij het boeken van een vakantie met baby en hond. Volgens de meeste deskundigen is een vakantie boeken met hond én baby zeker mogelijk mots je een goed opgevoede hond hebt die niet agressief is en goed luistert. Bepaalde hondenrassen zoals Golden Retrievers staan bekend als rustige en betrouwbare honden. Zij waken graag over je baby.

Op wintersportvakantie met hond?

Een wintersport vakantie met je huisdier is zeker mogelijk maar zo een vakantie in de sneeuw is niet voor ieder hondenras geschikt. Zoek dan ook altijd uit of hij een hondenras hebt die van sneeuw en koude houdt en neem je hond alleen mee op een skivakantie als je zeker weet dat de kans op succes groot is. Niet ieder skigebied is geschikt voor honden. Kleine honden met weinig haar zijn over het algemeen niet geschikt voor een wintersport vakantie. Ook niet in wintersportland Oostenrijk.

Moet je een jonge hond mee op vakantie nemen?

Als je hondje nog maar enkele weken oud is en héél speels, is een vakantie met je puppy wel mogelijk maar is het beter om dicht bij huis te blijven. Boek een huisje met hond op minder dan 2 uur rijden van je woonhuis. Jonge honden moeten nogal wennen aan een nieuwe woonomgeving en worden sneller zindelijk als er regelmaat en een vertrouwde omgeving is. Met een puppy op vakantie gaan, kan best. Echter boek een vakantiehuisje met hond zo dicht mogelijk bij huis en geef je hondje ook tijdens de vakantie volop aandacht. Sluit daarnaast altijd een reisverzekering af en controleer je WA verzekering. Jij bent aansprakelijk als er tijdens je vakantie schade door je hond ontstaat.

puppy in een omheinde tuin van vakantiehuis

Hond niet mee op vakantie en betrouwbare honden oppas vinden?

Wil jij je hond niet mee op vakantie en ben je zoek naar een betrouwbare oppas, honden pension of honden uitlaatservice? Op Facebook heb je groepen honden liefhebbers die je in contact kunnen brengen met een betrouwbare hondenoppas, hondenpension of honden uitlaatcentrale. Vraag altijd om referenties en maak duidelijke afspraken. Dat garandeert jou een zorgeloze vakantie en de hond een veilig thuis. Dit waren de tips over het onderwerp “hond mee op vakantie”.