Vuurwerkvrij vakantiepark of vakantiehuisje

Op zoek naar een vuurwerkvrij vakantiepark voor een vakantie met hond? Genieten van een vuurwerkvrije vakantie met hond? Wie een vuurwerkvrij vakantiehuisje of vakantiepark zoekt waar honden welkom zijn, vindt op deze site belangrijke informatie.

Omdat veel van onze vakantiehuizen met omheinde tuin natuurhuisjes zijn en in de bossen of omgeving natuurgebieden liggen, zul je in de regel rond kerstmis en oud en nieuw geen last hebben van knalvuurwerk. Veel honden worden nerveus van vuurwerk en we zijn dan ook blij dat er naast vuurwerkvrije vakantieparken ook vakantiehuisjes met hond zijn, waar je geen last hebt van vuurwerk. Wat ons betreft zou vuurwerk alleen centraal mogen worden afgestoken maar dat is, vrezen wij, nog steeds whishfull thinking.

vuurwerkvrije vakantie met hond

Met kerstmis 2021 en Oud en Nieuw op een vuurwerkvrij vakantiepark met hond verblijven.

Toch is het mogelijk met kerst en oud en nieuw een vuurwerkvrije vakantie met hond te hebben. Je kunt via deze site een accommodatie op een vuurwerkvrij vakantiepark of particulier vakantiehuisje in het bos huren. Zo wordt ook kerstmis en oud en nieuw 2021 een periode zonder stress voor de hond. Je kunt een vuurwerkvrij vakantiehuisje met hond op een vakantiepark in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland of elders huren.

Waar kan je een bungalow of huisje op een vuurwerkvrij vakantiepark boeken?

Diverse vakantieparken in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg hebben aangegeven dat het verboden is tijdens Oud en Nieuw, nieuwjaarsdag en kerstmis verboden is om op het vakantiepark af te steken. Helaas kan er geen garantie worden afgegeven dat er in de omgeving van het park ook geen knal- of siervuurwerk wordt afgestoken. Op het park wordt normaal gesproken gehandhaafd en is er tijdens de jaarwisseling toezicht en controle. De volgende Landal honden vakantieparken zijn vuurwerkvrij en er zal tevens op het afsteken van vuurwerk met kerst en oud en nieuw gecontroleerd worden. Op de Landal parken hieronder vermeld, bevinden zich hondenbungalows die vaak aan de rand van het park liggen.
Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad (Zeeland)
Landal Miggelenberg (Veluwe, Gelderland)
Landal Hunerwold State (Drenthe)
Landal Orveltermarke (Drenthe)
Landal Duc de Brabant (Noord-Brabant)

Afspraken vuurwerk afsteken met de omwonenden.

Ook is er met de directe omwonenden afgesproken dat zij geen vuurwerk zullen afsteken. Op de vakantieparken Landal Strand Resort, Migggelenberg, Hunerwold State en Duc de Brabant zijn honden juist met kerst en tijdens de jaarwisseling van harte welkom. Een dergelijk vuurwerkvrij vakantiepark biedt dus maximale zekerheid als het om het niet afschieten van vuurwerk gaat.

Vuurwerkvrije vakantieparken RCN

Ook een aantal hondvriendelijke vakantieparken van RCN hebben aangegeven met kerst en oud en nieuw vuurwerkvrij te zijn.
Je vind alle vuurwerkvrije RCN vakantieparken 2020/2021 hier. Het is niet duidelijk of er op de parken RCN waar vuurwerk tijdens de jaarwisseling en met kerst verboden is, ook gecontroleerd en gehandhaafd gaat worden. Hetzelfde geldt voor een vuurwerkvrij vakantiepark van Center Parcs of andere vakantiepark keten.

Liever een particulier vakantiehuisje met hond huren welke zonder vuurwerk is?

Een particulier vakantiehuisje met hond huren, is ook een goede optie tijdens kerst en Oud en Nieuw. Boek dan wel een vrijstaand huisje welke afgelegen ligt en niet in de omgeving van een camping, park, dorp of plaats. Informeer bij de eigenaar van het honden vakantiehuisje wat zijn ervaringen zijn van het vorig jaar wat overlast van vuurwerk betreft, voor je een huisje boekt.

Je hond is veiliger in een vakantiehuisjes met afgesloten tuin

Vakantiehuisjes met omheinde tuin zijn veiliger voor de hond. Een hond heeft de neiging bij harde vuurwerk knallen weg te rennen. Een huisje met afgesloten en omheinde tuin biedt je huisdier veiligheid. Op de website vakantiehuis-omheinde-tuin.nl vind je alleen maar huisjes en hondenbungalows met omheinde tuin en op al onze hondvriendelijke vakantieverblijven zijn honden méer dan welkom.

Het geluid van vuurwerk draagt ver

Dat een vakantiehuisje, hondenbungalow of vakantiepark vuurwerkvrij is, wil helaas nog niet zeggen dat mensen en honden geen last kunnen hebben van het geknal van vuurwerk. Het geluid van vuurwerk draagt vele kilometers en siervuurwerk is ook ver te zien. Zorg er daarom altijd voor dat uw hond zich tijdens het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling binnen is en dat u bij hem bent. Houd ramen, deuren en gordijnen gesloten. Het zal u en uw hond minder stress bezorgen en dat biedt een prima perspectief voor nieuwjaarsdag. Een heerlijke wandeling maken met uw hond!