Vakantie met hond

Tips om een leuke vakantie met hond te boeken. Voor een vakantie met hond Nederland, België, Duitsland of Frankrijk. In onze vakantiehuisjes, hondenbungalows, chalets en luxe villa’s zijn honden altijd welkom. Er zijn 1, 2 of 3 honden per huisje toegestaan. In een aantal accommodaties worden 4 of 5 honden toegelaten. Ook bij een vakantie met hond in Nederland of België aan zee.
Honden zijn bij ons welkom!

Vakantie met hond wil vieren? Boek écht hond vriendelijk huisje

Hier vind je al onze vakantiehuisjes met omheinde tuin.
Heb je het wel eens meegemaakt? Je hebt een vakantiehuisje gehuurd en het is bijna overal voor je hond verboden. De tuin is klein en niet omheind. Er zijn geen mogelijkheden om je hond los te laten lopen en geen losloopgebieden voor honden in de wijde omgeving. Een teleurstelling volgt. Een echt hondvriendelijk vakantiehuisje heeft een grote en omheinde tuin. De omgeving is groen en er zijn bossen en er is een zwemwater. Je hond kan er zich helemaal uitleven. En natuurlijk is het vakantiehuisje met hond helemaal toegankelijk voor jouw langharige vriend.

Vakantie met hond aan zee?

Als je een vakantie met hond in Nederland, België of Frankrijk wilt boeken, kan je kiezen voor een vakantie aan zee. Honden zijn net als hun baasjes helemaal wild van de golven van de zee, het strand en het gevoel van vrijheid. Je kunt bij ons een 2 of 4 persoons huisje aan zee huren of gaan voor een honden bungalow aan zee voor 6 of 8 personen. Grote groepen boeken een groepsaccommodatie aan zee.
In deze meeste huisjes aan zee zijn 1 á 2 honden welkom. Tip, boek een huisje met hond aan zee Noord-Holland of Zeeuwse Kust. Ameland, Texel en Vlieland zijn ook ontzettend leuk voor een vakantie, weekend of midweek met de hond.

Vakantie met hond boeken als er kids zijn

Kinderen en hond mee op reis?? Dan zijn dit waardevolle tips!
Heb je kids en wil je met je kids en huisdier op vakantie of weekendje weg?? Een bungalow met hond huren op een groot vakantiepark met indoorspeeltuin, zwembad en honden uitlaat terrein is dan de oplossing. Jij blij, kinderen blij én huisdier blij. Boek maar eens een hondvriendelijke bungalow met omheinde tuin bij Landal en ontdek dat het ook anders kan. Je kunt een vakantie met hond in Nederland of België op een hond- en kindvriendelijk vakantiepark boeken maar in Duitsland, Frankrijk, Italië en Kroatië hebben ze ook huisdier- en gezinsvriendelijke vakantieparken.

vakantie met hond in omheinde tuin en trampoline

Vakantie met meerdere honden boeken

Op vakantie gaan met 2, 3 of 4 honden, het is mogelijk. Onze tip: Boek een groot vakantiehuis met omheinde tuin maar zorg ervoor dat de honden gratis mee kunnen. Bij sommige particuliere huiseigenaren mogen huisdieren gratis overnachten. Als je wel voor je hond moet betalen, kan de huurprijs flink oplopen en betaal je soms wel 4 euro per hond per nacht. Eén week met 3 honden betekent dan een kostenpost van bijna 100 euro extra.

Vakantie met de hond in buitenland

Een vakantie met hond in het buitenland boeken is heel anders dan een honden vakantie in Nederland of België.
Zeker als je de eerste keer een honden autovakantie naar het buitenland organiseert, kan je wel wat adviezen en tips gebruiken. Uiteraard moet de auto in goede staat zijn en heb je van tevoren de route berekend en bepaald. Je hebt ervoor gezorgd dat je hond(en) de nodige inentingen hebben en in het bezit zijn van een nog geldig hondenpaspoort. Je hebt je verdiept in de regels die in jouw vakantieland gelden voor het vervoer van je huisdier. Zo moeten in veel landen altijd aangelijnd zijn en is soms zelfs een muilkorf verplicht. Hier vind je de belangrijkste regels als je met je hond naar het buitenland gaat.

gezin met hond in omheinde tuin

Vakantie met hond Nederland.

In Nederland zijn honden vakanties goed georganiseerd. Of je nu een grote of kleine hond, vuilnisbakkenras of rashond hebt. Alle honden zijn in Nederland welkom. Je kunt ook een vakantie met hond aan zee in Nederland boeken en bijvoorbeeld in een vakantiepark aan zee verblijven. Vind hier je vakantiehuis met hond in Nederland. Tip: Een huisje aan het water huren, vinden honden leuk! Favoriete honden vakantie gebieden Nederland, Achterhoek, Veluwe, Drents-Friese Wold, Zeeland, Ameland, Texel.

In Duitsland een vakantie met hond boeken.

Onze Oosterburen zijn gek op honden dus het is nooit moeilijk daar een huisje met omheinde tuin te huren. Er zijn veel bossen in Duitsland en net zoveel wandelmogelijkheden. Hier vind je vakantiehuisjes met omheinde tuin in Duitsland. Favoriete gebieden voor honden vakantie Duitsland, Moezel, Zwarte Woud, Sauerland.

Vakantie met hond België

Belgen zijn, net zoals Duitsers, echte honden vrienden. Bijna ieder Belgisch gezin heeft wel één of meer honden en vooral Vlamingen beschouwen hun viervoeter als echter huisvriend. Onze suggesties: Boek een chalet met omheinde tuin in de Ardennen of een appartement of villa aan de Belgische Kust. Er zijn ook hotels in België waar honden toegelaten worden.

Vakantie met hond in Denemarken.

Misschien denk je niet zo snel aan Denemarken als ideale vakantiebestemming. Toch is het een land waar ieder haar tienduizenden Nederlanders en Vlamingen hun vakantie met huisdier vieren. En, zeker als je een goedkoop vakantiehuis met een hele grote tuin wilt huren, zit je in Denemarken goed. Je huurt al een groot vakantiehuis met omheinde tuin en visvijver vanaf 300 euro per week. En.. honden hebben in Denemarken alle ruimte. Wie van ruimte, vrijheid, een goedkope vakantie en een natuurlijke omgeving houdt, boekt zijn vakantie met hond in Denemarken.

Vakantie met hond in Luxemburg

Wie van een vakantie met huisdier wil genieten in een groene en hondvriendelijke omgeving, niet te ver van huis, zou kunnen denken aan een vakantie Luxemburg. In Groot-Hertogdom Luxemburg vind je alles wat een vakantie tot een succes kan maken. Prachtige bossen, heuvels, authentieke dorpjes en veel wandelmogelijkheden. Je vindt er ook campings waar honden zijn toegestaan. Hier vind je meer informatie over een vakantie met je huisdier in Luxemburg.

In Frankrijk een vakantie met hond boeken

Onze laatste tip. Heb je een hond, minimaal 2 weken vakantie en een goede auto ter beschikking?? Dan is Frankrijk misschien wel het beloofde land. Als je een vakantie met hond in Frankrijk boekt, is het altijd genieten. Of je nu een villa met zwembad in Zuid-Frankrijk boekt of een natuurhuisje in de Auvergne, het is altijd een goed idee om je huisdieren vakantie in Zuid- Midden of Noord- Frankrijk te vieren. Met misschien wel als beste tip, boek een huisje aan zee in Normandië of Bretagne aan een hondenstrand. Een vakantie met honden in Frankrijk betekent op en top genieten.
Veel plezier met jouw vakantie met honden.

Familieweekend met hond boeken.

Als je met de familie een weekendje weg boekt met huisdier, moet je een familieweekend accommodatie zien te vinden waar huisdieren toegelaten worden. Met name in de Ardennen, Duitsland en Luxemburg vind je de mooiste familieweekend verblijven met hond. Maar ook een familieweekend Drenthe, Veluwe, Zuid-Limburg of aan zee kan met de familie en honden gevierd worden. Let bij een familieweekend in het buitenland wel op de regels ten aanzien van inentingen, vervoer en paspoort hond. Elders in deze blog voor tips honden op vakantie, vind je meer informatie. Tip: Kijk ook eens naar de mogelijkheden in de Achterhoek, je zit daar vlak bij de Duitse grens.

Vakantie met hond en inentingen.

Of je een vakantie met 1, 2 of 3 honden boekt. Er zijn regels in buitenland en binnenland. Zo moet je huisdier ingeënt zijn en een chip hebben. Als je hond weg zou lopen of op een andere manier vermist, kan je hondenvriend via de chip misschien worden teruggevonden. Alles wat je moet weten over inentingen, verplicht chippen van honden en het vervoer van huisdieren naar je vakantieadres in het buitenland vind je op de website van de LICG, hier vind je ook informatie over een vakantie met konijnen, paarden en andere huisdieren. Hier vind je de LICG informatie over vervoer en vakantie honden.