Vroegboekkorting

Vroegboekkorting, aantrekkelijk of niet?

Wie voor de zomervakantie 2020 een vakantiehuis omheinde tuin wil huren, kan dat in principe nu al doen. Er zijn reisorganisaties die een vroegboekkorting hanteren. Dat is een korting van gemiddeld een 10 % welke verleend wordt als je voor maart 2020 je vakantiehuis hebt geboekt. Goedkoper je vakantiehuis reserveren dus. De vraag is of de korting op weegt tegen de vooruitbetaling van de huursom. Als je een vakantiehuisje met hond huurt met een huursom van 600,00 euro met een vroegboekkorting van 60,00 euro huurt, is dat toch een lekker voordeel. Er zijn echter andere voordelen.

Vakantiehuis omheinde tuin vroeg in seizoen huren.

Als je een vakantiehuis met hond vroeg in het seizoen boekt, heeft dat een ander voordeel. In tegenstelling tot een last minute vakantiehuis met hond, heb je een uitgebreide keuze en kan je een accommodatie uitzoeken die echt aan al je eisen voldoet. Zoek je bijvoorbeeld een
vakantiehuis omheinde tuin met jacuzzi, dan kan je die huizen selecteren die een goed omheinde tuin hebben en een jacuzzi in de tuin.

vakantiehuis omheinde tuin met jacuzzi

Zoek je een vakantiehuis aan zee dan kan je die vakantiehuizen met omheinde tuin selecteren die op korte afstand van de zee liggen en aan andere criteria voldoen. Zo is er bijvoorbeeld vroeg in het seizoen nog een grote keuze 4 persoons vakantiehuizen aan zee met 2 slaapkamers en privé sauna. Kortom, je vakantiewoning met omheinde tuin vroeg in het vakantieseizoen boeken heeft ook het voordeel dat je kunt kiezen uit het grootste aanbod.

Je krijgt geen korting op schoonmaakkosten en dergelijke.

Belangrijk om te weten is dat er alleen een korting wordt verleend op de kale huursom. Of je nu vroeg in het seizoen boekt of gebruik maakt van een last minute aanbieding in juli of augustus, op zaken zoals schoonmaakkosten, gebruik gas, licht en water wordt geen korting verleend. Op het bedrag dat je voor je vakantie met hond betaalt, geldt de vroegboek aanbieding meestal wel. Dat maakt een vakantie of weekend met hond boeken extra aantrekkelijk.