Opvang voor je hond regelen als je op vakantie gaat

Waar vind je goede opvang voor je hond?

Als je besloten hebt een vakantie zonder hond te boeken en de hond thuis wil laten, moet je op zoek gaan naar oppas voor je hond, een hondenpension of particulier opvangadres. In de meeste gevallen zal het niet haalbaar zijn je hond alleen thuis te laten en een uitlaatservice in te schakelen. Een hondenpension of particulier opvangadres is dan de beste optie. Een hondenpension is best prijzig en misschien krijgt je huisdier dan niet de aandacht en zorg welke hij verdient.  Dan blijft een particuliere hondenverzorger als beste alternatief over. Maar waar vind je iemand die met liefde je hond verzorgt en uitlaat in de periode dat jij niet thuis bent?? Ons advies, plaats een advertentie in een regionaal huis aan huis blad of plaats een gratis advertentie of zoekertje.  Hierin kan je een oproep doen om een verzorger voor je hond tijdens de vakantieperiode te vinden.

Honden verzorger gevonden??  Toets de ervaring en betrouwbaarheid.

Je geeft de zorg voor je huisdier natuurlijk niet zomaar in handen van een onbekende. Ook niet in het geval van een last minute vakantie met hond. Als je via een advertentie, zoekertje of andere oproep iemand hebt gevonden voor de vakantie, wil je weten of die persoon betrouwbaar is en echt van honden houdt. 

honden spelen in omheinde tuin

Als je een student hebt gevonden die zelf een huisdier heeft en wat bij wil verdienen, zit het meestal wel goed.  Het is verstandig om ook de gevonden student even te toetsen en te checken of die betrouwbaar is. Of je huisdier nu bij je thuis opgevangen wordt of bij de student of andere honden oppasser, je moet weten met wie je te doen hebt. Ook als je een honden uitlaatdienst inschakelt of een hondenoppas bureau is enige controle gewenst. Je hond niet op vakantie kunnen meenemen, is al zwaar genoeg.

bungalowparken met omheinde tuin

Als je geen trauma wilt.

Een onbetrouwbare verzorger aanstellen zal je hond geen goed doen en blijvende littekens bij jou en je huisdier achterlaten. Als je opvang voor je hond echt goed geregeld wilt hebben, schakel je familie of goede vrienden in. Alleen dan heb je een bijna 100 % zekerheid dat je hond in goede handen is en jij van je stedentrip of rondreis zonder twijfels kunt genieten.