Met de hond op vakantie tips

Als je met de hond op vakantie wilt gaan, hebben wij de volgende tips voor je.

Stel, je hebt een hond en je wilt deze meenemen op vakantie. Maar je bent nog nooit met een hond op vakantie geweest. Waar moet je op letten?  Hie vind je een geschikt vakantiehuis met hond? Wat zijn de valkuilen voor een vakantie met de hond? Heeft je hond misschien auto angst?  Is hij reis ziek? Wordt die agressief of bang als hij in de buurt van andere honden komt? Kan je hond alleen in een vakantiehuisje blijven als jij alleen op pad gaat? Is kamperen met je hond leuk?  Veel vragen die om antwoorden vragen. Met de hond op vakantie gaan kan ontzettend leuk zijn, er zijn echter veel valkuilen.

De eerste keer met je hond op vakantie? ga niet te ver weg.

Onze eerste tip: Als je nog nooit met je huisdier op vakantie bent geweest en dus ook niet weet hoe deze buiten huis reageert, is het verstandig niet te ver van huis te gaan. Je hoeft dan niet zo lang met de hond te reizen en als het onverhoopt niet gaat, ben je snel weer thuis.  Het is zeker verstandig om eerst naar het gedrag van je hond te kijken als je op reis bent. Als het allemaal goed gaat, kan je een volgende keer langer weg blijven en verder op reis gaan.

hond op vakantie tips

Heeft je hond de verplichte inentingen gehad?

Misschien weet je het niet maar je hond moet verplicht ingeënt zijn en een chip hebben. Dat is niet alleen wettelijk verplicht maar is ook praktisch. Zo kan je huisdier niet gemakkelijk ziekten overnemen van andere huisdieren en als die onverhoopt weg loopt, is die van de chip weer makkelijk terug te vinden. Jouw dierenarts kan je informeren.

De eerste keer op vakantie met je hond kamperen?

Als je voor de 1e keer met je trouwe viervoeter op vakantie gaat, is kamperen best een risico. Als je bijvoorbeeld gaat kamperen op een camping met andere honden, moet je eerst weten hoe jouw honden op andere honden reageren en andere honden op jouw huisdier? Heeft je hond behoefte aan een eigen territorium, voelt hij zich snel bedreigd?? Het is veiliger een vakantiehuisje met omheinde tuin te boeken.  Daar kan je hond zichzelf zijn en kan jij ontdekken hoe je hond zich op vakantie gedraagt. Dat waren onze tips als je de eerste keer op vakantie met je hond gaat.