Vitaminen en voedingssupplementen voor de hond

Soms zijn extra vitaminen en voedingssupplementen voor de hond nodig

Als je met de hond op vakantie gaat en je hond stressvol is, kan het verstandig zijn je hond een tabletje te geven waarvan die rustig wordt. Je hond zal tijdens de vakantie normaal gesproken geen extra vitaminen nodig hebben. Uitzonderingen daar. Maar zijn vitaminen en voedingssupplementen voor de hond zo ie zo wel nodig?

Groot aanbod vitaminen voor honden

Als je op het internet zoekt naar vitaminen voor honden, komen er veel positieve resultaten naar voren. Er is dus veel vraag naar bepaalde honden vitamines. Met name extra vitamine C, B Complex en B12 kan belangrijk zijn voor honden. Want honden kunnen net zoals mensen een vitaminetekort hebben. Zelfs een vitamine B12 tekort is bij honden mogelijk.

vitaminen aan hond geven

Hoe herken je een vitaminetekort bij honden?

Als je hond normaal gesproken actief is en nu al een tijdje passief en lusteloos, kan dat duiden op een vitaminen tekort. Het kan ook duiden op een virus of bepaalde honden ziekte. Als je hond niet meer uit zijn mand komt, is het zeker tijd om naar de dierenarts te gaan. Maar ook als jouw huisdier lusteloos is en aanmerkelijk minder actief, wordt een bezoek aan de dierenarts aangeraden. Als je hond een bepaald tekort aan voedingsmiddelen, vitaminen of mineralen heeft, zal de huisarts dit constateren en de nodige maatregelen nemen. Een voedingsadvies kan hier een onderdeel van zijn.

Vitaminen en voedingssupplementen voor honden

Er kunnen talloze redenen zijn om je hond extra vitaminen te geven of bepaalde voedingssupplementen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je hond veel haaruitval heeft, dat kan duiden op een tekort aan het vitamine B complex. Het kan ook zijn dat je hond last van zijn darmen heeft of dat het lopen gaat door pijnlijke gewrichten. Net zoals een mens kan een hond fysieke en emotionele klachten hebben. Er zijn ook Bach Bloesem Remedies voor honden. Ook te gebruiken bij angst en nervositeit. Er kunnen tal van redenen en argumenten zijn om je hond extra vitaminen en voedingssupplementen te geven.

hondenvakantie aan zee

Welke vitaminen verdienen aandacht?

Welke vitaminen voor honden eisen vooral aandacht?
Honden vitaminen die in water oplosbaar zijn, zijn Vitamine C en vitamine B-Complex. Dit zijn belangrijke vitamines voor honden. Andere belangrijke vitamines voor huisdieren en met name honden zijn Vitamine A, D, E en K. Deze vitaminen worden opgeslagen in het vetweefsel van de hond en zijn niet in water oplosbaar. Al deze vitamines zijn belangrijk en als multivitamine te koop.

Vitaminen en voedingssupplementen voor puppy’s

Jonge honden en met name puppy’s groeien hard. Net zoals een baby of kleuter hebben ze extra en specifieke voedingsmiddelen nodig. Bij de dierenspeciaalzaak en online zijn er uitstekende voedingssupplementen en vitamines voor puppy’s te koop. Ook is er speciaal voer voor puppy’s te koop.

vitaminen voor de hond

Hond mee op vakantie

Als jij je hond mee op vakantie neemt, doe je dat natuurlijk alleen als je hof fit is. Maar er zijn wel wat zaken waar je aan kunt denken. Zo zijn honden best wel zaak “reisziek”. Daar heb je tabletjes voor. Maar wist je dat een hond ook kan verbranden en dat er zonnebrand crêmes voor honden bestaan? Je ziet maar een vakantie met de hond verdient ook extra aandacht. Denk ook aan een bench en verplichte muilkorf in een aantal vakantielanden. Kies een vakantieland uit waar je hond echt welkom is en de beperkingen minimaal. België als honden vakantieland bijvoorbeeld.