Hondenharen

Hoe verwijder je het beste hondenharen?
Tips om eenvoudig hondenharen te kunnen verwijderen.

Droom jij ook van een hond zonder haaruitval?

Veel volwassenen en kinderen dromen van een hond in huis om er dagelijks van te mogen genieten. Velen laten deze droom uitkomen en schaffen een hond aan. Er is echter ook vaak een grote ergernis: de vele hondenharen! Wat doe jij eraan? Je hebt mensen die het voor lief nemen en met liefde en plezier dagelijks stofzuigen. Maar er zijn ook mensen die het erg vervelend vinden en op zoek zijn naar mogelijkheden om de hondenharen te verwijderen. We geven je graag meer tips over hoe je hondenharen kunt verwijderen. Misschien zie je er wel een tip bij staan, die je nog niet hebt geprobeerd! Snel verder lezen dus, zodat je snel van deze ergernis verlost wordt!

puppy in een omheinde tuin van vakantiehuis

Veel honden dus veel haren.

In Nederland hebben veel gezinnen één of meer honden in huis en dat wil zeggen overal hondenharen. Bij veel mensen mag de hond op de bank, of in ieder geval in de woonkamer. Overal waar je komt vind je dus hondenharen (je neemt ze ook mee via je schoenen, sokken, kleding, etc.). Het is dus belangrijk dat je de hondenharen regelmatig verwijdert. Hoe pak je dit aan?

Vachtsoort.

Er zijn verschillende hondenvachten, lang, kort, middellang haar. Honden met heel kort haar verharen ook, alleen zul je deze korte haren minder snel zien. De korte haren kruipen vaak wel in de kleding etc. en zijn lastig te verwijderen. Honden met lange haren verharen ook, maar deze kun je vaak met bossen tegelijk van de vloer oprapen. Het ligt dus ook aan de vachtsoort van je hond of je de haren eenvoudig kunt verwijderen of niet.

Tip 1 verwijderen honden haren, gebruik tape.

Tape kan je helpen de bank van hondenharen te ontdoen. Neem een groot stuk tape en ga daarmee over de bank. De hondenharen zullen aan de tape vastplakken. Je moet er wel even de tijd voor nemen, want het is niet iets wat je in 5 minuten klaar hebt!

grote familie met hond in omheinde tuin

Tip 2, met natte handschoenen honden haren verwijderen.

Je pakt een huishoudhandschoen en die maak je nat, zo kun jij de hondenharen eenvoudig van de bank halen. De haren blijven namelijk aan de handschoenen vastzitten. Dit kun je ook realiseren met een kledingborstel.

Tip 3, Stofzuigen

Een stofzuiger met sterke zuigkracht maakt het verschil? Een veel gebruikte methode is hondenharen verwijderen met de stofzuiger. Je kunt de haren eerst los borstelen met een borstel en dan op zuigen. Je hebt ook speciale stofzuigers, die zo krachtig zuigen dat ze de bank eenvoudig ontdoen van de hondenharen.

Als je een hond gaat kopen.

Let bij de aanschaf van een hond ook op hondenharen.
Voorkomen is beter dan genezen is een bekende uitdrukking. Als jij een hond wilt aanschaffen, kijk je natuurlijk naar het karakter van het hondenras en zijn ervaringen met mensen en andere honden. Door een hond aan te schaffen met korte hondenharen, zal je minder werk hebben deze te verwijderen.

Vakantiehuis omheinde tuin zuid holland

Nog meer tips!
Hondenharen horen er nou eenmaal bij! Maak het jezelf daarom gemakkelijker door op de eenvoudigste en meest effectieve manier de hondenharen te verwijderen. Je kunt eventueel extra maatregelen nemen:
– Als je hond op de bank mag, dan kun je ook een extra kleed over de bank leggen, zodat dit het grootste deel van de haren opvangt.
– Op tijd je hond borstelen (niet dagelijks natuurlijk, want dan stimuleer je het ruien alleen maar).
– De hond kan een keer naar de trimsalon als hij volop in de rui is en dat scheelt ook enorm veel qua haarverlies!
– Verwijderen van honden haren op je vakantie adres, gebruik een natte doek.

Wat doe jij er zelf aan om de hondenharen te verwijderen? Deel je tips en help er andere baasjes mee!

Deze tips over het eenvoudiger verwijderen van hondenharen worden je aangeboden door “vakantiehuis-omheinde-tuin.nl” ,
voor een vakantie met hond in een vakantiehuisje met goed omheinde tuin.