Vakantie met hond en kind

Een vakantie met hond en kind boeken, beste mogelijkheden.

Omheinde tuin. Wie een vakantie met hond én kind(eren) wil boeken, weet misschien niet direct waar de beste mogelijkheden liggen. In lang niet alle vakantiehuizen zijn honden toegestaan terwijl ook niet iedere honden bungalow of familie vakantiehuis kindvriendelijk is.

Gelukkig zijn er veel vakantieparken ingericht op een vakantie met hond en kind. En met mogelijkheid een huisje of bungalow met omheinde tuin te huren. En dat is dan ook ons advies. Zoek voor een vakantie met kind(eren) en hond een vakantiepark uit gericht op gezinnen en honden. Selecteer op die parken een huisje met omheinde tuin.

Vakantie met hond en tiener

Ga je op vakantie met de hond en één of meer tieners? Zoek dan een vakantiepark met veel faciliteiten. Een park met disco, recreatie programma en binnenzwembad heeft dan de voorkeur. Op de grotere parken vind je zeker wel familie bungalows met tv, internet en omheinde tuin.

meisje met hond in een omheinde tuin

Vakantie met hond en kleuter

Bijna alle vakantieparken in Nederland en België zijn wel geschikt voor een vakantie met hond en kleuter. Een binnenzwembad met peuterbadje, een ballen bad en kinderboerderij maken een vakantie met baby en kleuter extra leuk. Op de meeste parken die geschikt zijn voor een vakantie met hond en kleuter zijn wel accommodaties met omheinde tuin te huur. Kinderbungalows met omheinde tuin zijn natuurlijk helemaal super. Ook voor een last minute met hond en kleuter.

vakantie met baby en hond

Vakantie met hond en baby

Wie een vakantie met hond en baby wil boeken, heeft de keuze uit diverse opties. Echter, 9 van de 10 ouders met een baby en hond, kiezen voor een verblijf op een vakantiepark en huren dan een baby bungalow of hondenbungalow omheinde tuin. Deze vind je onder andere bij Landal en Center Parcs.

Alleenstaande ouder vakantie met hond en kind

Indien je als alleenstaand ouder gezin een vakantie met hond wilt boeken, heb je net zoveel mogelijkheden als gezinnen met 2 ouders. Alleen sta je er als de kinderen klein zijn, bijna alleen voor. Gelukkig worden er in de vakantieperioden op bijna alle parken voor de kinderen leuke activiteiten georganiseerd en vind je op de grotere parken kinderclubs. Boek in ieder geval een huisje met hond en omheinde tuin bij een vakantiepark met supermarkt, speeltuin en zwembad. Dat is de basis voor een leuke 1 ouder vakantie op een vakantiepark.

meisje met hond in een omheinde tuin

Meer alleenstaande ouder vakanties

Overigens bestaan er ook vakanties alleenstaande ouders die tot in de puntjes verzorgd zijn er waarbij je met andere alleenstaande ouders van een vakantie kunt genieten. Helaas is de hond dan niet welkom maar wellicht wil één van je kennissen, familieleden of vrienden tijdens je alleenstaande ouder vakantie op de hond passen. Een hondenoppas inschakelen is duur, net zoals een honden uitlaat dienst. Echter, onbezorgd op vakantie gaan als alleenstaande ouder is ook wat waard.