Op vakantie met je huisdier

Tips als je op vakantie met je huisdier wilt gaan.

Wie een hond, kat, pony, cavia of hamster heeft en met zijn huisdier op vakantie wil gaan, ontdekt al snel dat dit niet zo eenvoudig is. Waar kan ik het beste een accommodatie huren waar huisdieren zijn toegestaan?  Waar moet ik rekening mee houden als ik met mijn huisdier op vakantie naar het buitenland wil? Een vakantie met hond of kat is nog wel te doen maar een vakantie met paard, cavia, konijn of hamster??  Deze tips helpen je mogelijk op weg bij het organiseren van een huisdieren vakantie.

Vakantie met je huisdieren, een vakantiewoning met afgesloten tuin huren.

Eén van de veiligste manier om met je hond op vakantie te gaan, is het huren van een vakantiewoning met goed afgesloten tuin. Via deze site kan je vakantiewoningen met goed omheinde tuin in heel Europa huren. Het boeken van een vakantie met een poes is een heel ander verhaal. Geen enkele tuin is voldoende afgesloten voor een kat, die zal er altijd uit kunnen ontsnappen. Voor een vakantie met een kat, is er nadrukkelijke toestemming van de huiseigenaar nodig. Het meenemen van een klein kattenverblijf kan veel problemen besparen.

Op vakantie met je huisdier binnen Nederland.

Als je met je hond, poes, paard of ander huisdier op vakantie gaat binnen Nederland heb je niets te maken met de Europese regels omtrent het vervoer van huisdieren naar het buitenland. Je hebt echter wel te maken met de huisregels van de eigenaar die een vakantiehuis verhuurt en de regels die in Nederland gelden. Als je een vakantieboerderij in Nederland met weiland omheinde tuin hebt gehuurd en je wilt je paard mee op vakantie nemen, zal de huiseigenaar toestemming moeten geven om je paard in het weiland te mogen zetten. Als je je hond mee op vakantie wilt nemen, zal je toestemming moeten krijgen voor een verblijf van je hond in de vakantieboerderij. Dat geldt ook als je je cavia, konijn of hamster mee op vakantie wilt nemen. Zolang je toestemming van de verhuurder of huiseigenaar hebt, zit je goed. Een huisdier mee op vakantie nemen binnen Nederland zonder dat hiermee ingestemd is, kan problemen opleveren. In het slechtste geval kan je de toegang tot het vakantiehuis met huisdier ontzegd worden.

gezin met hond in omheinde tuin

Op vakantie met je huisdier buiten Nederland.

Als je met je hond, poes, knaagdier of paard op vakantie wilt gaan buiten Nederland, heb je te maken met strenge internationale regels. van verplichte inentingen tot een verplicht dierenpaspoort en alles wat daar tussen zit. Hier vind je zaken waar je met een vakantie met huisdier buitenland rekening mee moet houden. Houd er rekening mee dat ze in het buitenland veel strenger optreden bij overtredingen en de boetes en gevolgen groot kunnen zijn. Een vakantie met huisdier in het buitenland vraagt dus een goede voorbereiding, ook tijdens het vervoer van je hond, kat of ander huisdier. Een vakantie met je huisdier in landen zoals Portugal, Spanje, Bulgarije, Italië en Griekenland vraagt een extra voorbereiding. In deze landen worden overtredingen streng bestraft. Ook een vakantie met huisdier in bijvoorbeeld Polen, Slovenië of Hongarije kan spannend zijn.

Vakantie met paard, huur een vakantiehuis met paardenstal.

Op vakantie met je paard??  Aardig wat mensen gaan op vakantie met hun paard of pony. Of je nu mee doet aan een paardrijvakantie of ponykamp, ook het vervoer van paarden is gebonden aan strenge regels. Hier vindt u regels voor het vervoer van paarden. Het huren van een vakantiehuis met omheinde tuin en paardenstal is ideaal voor een vakantie met paard. Indien u binnen een bepaald land een vakantiehuis of vakantieboerderij met omheinde tuin, grasland, weiland en paardenstal zoekt, neemt u dan voor de diverse mogelijkheden contact met ons op. Op vakantie met je huisdier gaan en een geschikt vakantieverblijf vinden, is zo eenvoudig nog niet.